Recept:Aïoli
Aïoli
Kategorier:
Fler recept med:
Aïoli är en vitlökssås med ursprung i Spanien och Frankrike som äts kall, ofta till fiskrätter och soppor. Många olika varianter förekommer, det här är ett grundrecept du kan experimentera vidare från. Testa exempelvis att ersätta vinäger med citronsaft, eller att blanda i rivet limeskal eller hackad chili.
Ingredienser
- 66 klyftorvitlöksklyftor
36 gram
- 342 gramäggulor
3 äggulor
3 msk
- 1,5 dl135 gramolivolja
10 msk
30 tsk
- 1 tsk vinäger
- salt
- peppar
- Pressa vitlöken, eller mosa den i en mortel
- Rör ner äggulorna
- Droppa eller häll mycket sakta i oljan, samtidigt som du rör eller vispar kraftigt.
- Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
Senast uppdaterad 2013-07-16 20:18